Login || Izbor jezika: SRP | ENG
CarinaPojednostavljeni postupciCarinski prekršajiCarinska tarifa
PDVAkcizeSpoljna trgovinaDevizno poslovanje
EkologijaBezbednost hraneSanitarna kontrolaVeterinarska kontrola

Vesti

14.
septembar
2020.
Carinska tarifa

Napomene uz tarifne podbrojeve Carinske tarife


U "Službenom listu Evropske unije" broj C 303 od 14.09.2020 godine, objavljena je Napomene s objašnjenjem kombinovane nomenklature Evropske unije.

"7323 Stoni, kuhinjski i drugi proizvodi za domaćinstvo i njihovi delovi, od gvožđa ili čelika; vuna od gvožđa ili čelika; sunđeri za ribanje posuđa i jastučići za ribanje ili poliranje posuđa, rukavice i slično, od gvožđa ili čelika:
 
U taj se tarifni broj svrstavaju limene kutije za spremanje izrađene od čeličnog lima različitih veličina i oblika (cilindrične, pravougaone, u obliku zvezde itd.) s odgovarajućim poklopcem i s različitim utisnutim motivima. Te limene kutije imaju objektivne karakteristike proizvoda za kućnu upotrebu (što uključuje njihovu malu veličinu, ukrasni dizajn, jednostavnu unutrašnjost itd.) i uglavnom služe za spremanje hrane (keksa, kolača, medenjaka, šećera itd.) ili malih predmeta u domaćinstvu.

Međutim, limene kutije koje uključuju informacije za potrošače o robi u njima (robna marka /logotip, količina, informacije o nutritivnoj vrijednosti itd.) svrstavaju se u tarifni broj 7310.
Commercium.rsCopyright © 2020, Commercium
Designed by:  Built by: M.G.soft