Login || Izbor jezika: SRP | ENG
CarinaPojednostavljeni postupciCarinski prekršajiCarinska tarifa
PDVAkcizeSpoljna trgovinaDevizno poslovanje
HemikalijeBezbednost hraneSanitarna kontrolaVeterinarska kontrola

Vesti

17. jun 2019. Hemikalije Dozvole za prekursore
13. jun 2019. PDV Izmena poreske osnovice
12. jun 2019. PDV Refakcija plaćenog PDV
18.
decembar
2018.
Bezbednost hrane

IPARD podsticaji za investicije


U "Sluzbenom glasniku Republike Srbije" broj 098 od 14.12.2018.godine objavljen je Pravilnik o  izmenama i dopunama Pravilnika o IPARD podsticajima za investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva
 
Ovim izmenama otklonjeni su tehnički nedostaci koji su primećeni prilikom obrade zahteva iz  prvog javnog poziva za meru 3. 

Pravo na IPARD podsticaje ostvaruje preduzetnik; privredno društvo; zemljoradnička zadruga, koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstva, dok se za privredna društva (pravna lica) pored ovog, zahteva da su razvrstana u mikro, mala ili srednja pravna lica, u skladu sa zakonom kojim se uređuje računovodstvo; da nije u grupi povezanih lica u kojoj su neki od članova velika pravna lica, kao i da nije član holdinga ili koncerna.

Maksimalan iznos podsticaja za investicije u sektorima prerade voća, povrća i mesa je 1 000 000 evra, dok za investicije u sektoru prerade mleka može biti i 2 000 000 evra. 

Do 20. decembra biće objavljen drugi javni poziv za meru 3  i tim javnim pozivom po prvi put biće obuhvaćene investicije u izgradnju objekata kao i investicije u obnovljive izvore energije.

Opredeljena sredtstva u okviru drugog javnog poziva iznose oko 2.6 milijardi dinara.
 
Commercium.rsCopyright © 2019, Commercium
Designed by:  Built by: M.G.soft