Login || Izbor jezika: SRP | ENG
CarinaPojednostavljeni postupciCarinski prekršajiCarinska tarifa
PDVAkcizeSpoljna trgovinaDevizno poslovanje
EkologijaBezbednost hraneSanitarna kontrolaVeterinarska kontrola

Vesti

20. januar 2020. Ekologija Registracije sredstava za zaštitu bilja
13. januar 2020. Carina Carinski referati
9. januar 2020. Carinska tarifa Raspodela tarifnih kvota u 2020. godini
3. januar 2020. Spoljna trgovina INCOTERMS 2020
12.
avgust
2019.
Veterinarska kontrola

Zabrana uvoza i provoza pošiljki svinja


Radi sprečavanja unošenja zarazne bolesti Afričke kuge svinja – Pestis suum african u Republiku Srbiju zabranjuje se uvoz i provoz pošiljki poreklom iz zemalja ili područja (regiona) zahvaćenim zaraznom bolesti Afričke kuge svinja.

Zabeleženi su novi slučajevi afričke svinjske kuge kod divljih i domaćih svinja u Bugarskoj, Litvaniji, Poljskoj i Rumuniji.

U avgustu 2019. zabeleženi su jedno izbijanje i jedan slučaj afričke svinjske kuge kod domaćih i divljih svinja u području okruga Sofije u Bugarskoj, zabeležen je jedan slučaj afričke svinjske kuge kod divljih svinja u okrugu Tauragė u Litvaniji, jedan slučaj afričke svinjske kuge kod divljih svinja u okrugu lidzbarski u Poljskoj, zabeleženo je jedno izbijanje afričke svinjske kuge kod domaćih svinja u okrugu Gori u Rumuniji

Uprava za xeterinu je proglasila zaraženim područijem od zarazne bolesti afričke kuge svinja naseljena mesta Velika Krsna i Rabrovac opština Mladenovac na teritoriji grada Beograda,naseljeno mesto Kusadak opština Smederevska Palanka u Podunavskom upravnom okrugu. 
Commercium.rsCopyright © 2020, Commercium
Designed by:  Built by: M.G.soft