Login || Izbor jezika: SRP | ENG
CarinaPojednostavljeni postupciCarinski prekršajiCarinska tarifa
PDVAkcizeSpoljna trgovinaDevizno poslovanje
HemikalijeBezbednost hraneSanitarna kontrolaVeterinarska kontrola

Vesti

12.
avgust
2019.
Veterinarska kontrola

Zabrana uvoza i provoza pošiljki svinja


Radi sprečavanja unošenja zarazne bolesti Afričke kuge svinja – Pestis suum african u Republiku Srbiju zabranjuje se uvoz i provoz pošiljki poreklom iz zemalja ili područja (regiona) zahvaćenim zaraznom bolesti Afričke kuge svinja.

Zabeleženi su novi slučajevi afričke svinjske kuge kod divljih i domaćih svinja u Bugarskoj, Litvaniji, Poljskoj i Rumuniji.

U avgustu 2019. zabeleženi su jedno izbijanje i jedan slučaj afričke svinjske kuge kod domaćih i divljih svinja u području okruga Sofije u Bugarskoj, zabeležen je jedan slučaj afričke svinjske kuge kod divljih svinja u okrugu Tauragė u Litvaniji, jedan slučaj afričke svinjske kuge kod divljih svinja u okrugu lidzbarski u Poljskoj, zabeleženo je jedno izbijanje afričke svinjske kuge kod domaćih svinja u okrugu Gori u Rumuniji

Uprava za xeterinu je proglasila zaraženim područijem od zarazne bolesti afričke kuge svinja naseljena mesta Velika Krsna i Rabrovac opština Mladenovac na teritoriji grada Beograda,naseljeno mesto Kusadak opština Smederevska Palanka u Podunavskom upravnom okrugu. 
Commercium.rsCopyright © 2019, Commercium
Designed by:  Built by: M.G.soft