Login || Izbor jezika: SRP | ENG
CarinaPojednostavljeni postupciCarinski prekršajiCarinska tarifa
PDVAkcizeSpoljna trgovinaDevizno poslovanje
EkologijaBezbednost hraneSanitarna kontrolaVeterinarska kontrola

Vesti

14.
novembar
2020.
Carinska tarifa

Svrstavanje toaletne torbice ili torbice za dokumenta


U "Službenom listu Evropske unije" broj C 383 od 13.11.2020 godine, objavljena je Napomene s objašnjenjem kombinovane nomenklature Evropske unije."

Tarifni broj 4202
"Ovaj tarifni broj uključuje i male torbice koje se sastoje od listova od plastične mase s mehanizmom za zatvaranje (na primer, s patentnim zatvaračem) namenjene za dugotrajnu uporabu. Obično imaju pojačane rubove (na primer, od plastične mase ili tekstila) ili prošivene šavove. Mogu se upotrebljavati, na primer, kao toaletne torbice, pernice ili torbice za dokumenta te mogu biti opremljene ručkom ili vrpcom za vešanje.

U ovaj se tarifni broj ne svrstavaju male, jednostavne torbice koje se sastoje od listova od plastičnih masa sa zatvaračem, a koje nisu namenjene za dugotrajnu uporabu. Te su torbice jednostavno spojene na rubovima, bez pojačanja (na primer, nemaju ojačane rubove od tekstila ili plastične mase ni šavove). Mogu imati preklop na dnu i/ili bočnim stranama i obično imaju jednostavan plastični klizni zatvarač. Mogu biti opremljene malom ručkom ili vrpcom za vešanje. Svrstavaju se prema materijalu od kojeg su izrađene (svrstavanje u Glavu 39)."
Commercium.rsCopyright © 2020, Commercium
Designed by:  Built by: M.G.soft