Login || Izbor jezika: SRP | ENG
CarinaPojednostavljeni postupciCarinski prekršajiCarinska tarifa
PDVAkcizeSpoljna trgovinaDevizno poslovanje
EkologijaBezbednost hraneSanitarna kontrolaVeterinarska kontrola

Vesti

29.
decembar
2020.
Carinska tarifa

Produžen period za neplaćanje PP dažbina pri uvozu određenih roba


IZMENA ODLUKE O POSEBNIM DAŽBINAMA

Odluka o izmeni Odluke o određivanju poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda za koje se plaća posebna dažbina pri uvozu i utvrđivanje iznosa posebnih dažbina je usvojena na sednici Vlade 29. decembra 2020. godine.

 

Izmena se odnosi na tačku 3. Odluke  i njom je odobreno produženje primene mera kojima se ukidaju posebne dažbine za svinje za tov i mleko i mlečne proizvode (za potrebe konditorske industrije, proizvodnje sladoleda, i poizvodnje hrane za bebe) do kraja 2021. godine

 

Odluka o određivanju poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda za koje se plaća posebna dažbina pri uvozu i iznosu posebne dažbine, kojom su propisani poljoprivredni i prehrambeni proizvodi na koje se naplaćuje posebna dažbina (prelevmani) i njen iznos, primenjuje se neprekidno od 1. januara 2017. godine uz određene izmene. 

 

Odluka o izmeni Odluke o određivanju poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda za koje se plaća posebna dažbina pri uvozu i utvrđivanje iznosa posebnih dažbina stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u „Službenom glasniku Republike Srbije", a primenjivaće se od 1. januara 2021. godine. 

Commercium.rsCopyright © 2021, Commercium
Designed by:  Built by: M.G.soft