Login || Izbor jezika: SRP | ENG
CarinaPojednostavljeni postupciCarinski prekršajiCarinska tarifa
PDVAkcizeSpoljna trgovinaDevizno poslovanje
EkologijaBezbednost hraneSanitarna kontrolaVeterinarska kontrola

Vesti

6.
avgust
2020.
Carina

Privremeni uvoz delova za popravku robe za koju je već odobren postupak privremenog uvoza


Carinskim zakonom propisano je da u postupku privremenog uvoza carinski organ odobrava upotrebu u carinskom području Republike Srbije strane robe namenjene ponovnom izvozu u neizmenjenom stanju, osim uobičajenog smanjenja vrednosti zbog upotrebe, uz potpuno ili delimično oslobođenje od plaćanja uvoznih dažbina i bez primene mera trgovinske politike.

Carinski organ određuje rok u kome se uvezena roba mora ponovo izvesti ili staviti u novi carinski postupak, pri čemu ovaj rok mora biti dovoljan za postizanje svrhe privremenog uvoza.

U situaciji kada je potrebno uvesti delove za popravku robe za koju je već odobren postupak privremenog uvoza, to se, u cilju postizanja svrhe privremenog uvoza, kao i u cilju očuvanja strane robe u neizmenjenom stanju, DELOVI ZA POPRAVKU PRIVREMENO UVEZENE ROBE, MOGU STAVITI, TAKOĐE, U POSTUPAK PRIVREMENOG UVOZA. U odobrenju za privremeni uvoz delova treba ukazati na vezu tog privremenog uvoza sa prethodno odobrenim privremenim uvozom.

Takođe, treba imati u vidu da se ZAMENjENI DELOVI, tj. delovi koji su skinuti sa privremeno uvezene robe, MORAJU PONOVO IZVESTI ILI IM SE MORA ODOBRITI NOVI CARINSKI POSTUPAK.


Commercium.rsCopyright © 2020, Commercium
Designed by:  Built by: M.G.soft