Login || Izbor jezika: SRP | ENG
CarinaPojednostavljeni postupciCarinski prekršajiCarinska tarifa
PDVAkcizeSpoljna trgovinaDevizno poslovanje
EkologijaBezbednost hraneSanitarna kontrolaVeterinarska kontrola

Vesti

26.
mart
2020.
Logistika i spedicija

Posebni zahtevi za nabavku medicinskih sredstva


U "Službenom glasniku Republike Srbije" broj 041 od 24.03.2020 godine,objavljena je Uredba o posebnim tehničkim zahtevima, standardima i primeni medicinskih sredstava za vreme vanrednog stanja nastalog usled bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.
 
Ovom uredbom propisuju se posebni tehnički zahtevi, standardi i primena medicinskih sredstava (i lekova) za vreme vanrednog stanja. 
 
Za vreme trajanja vanrednog stanja mogu se nabavljati, stavljati u upotrebu i u lečenju primenjivati medicinska sredstva (i lekovi) koja nisu proizvedena uz primenu propisanih standarda, pod uslovom da proizvođač, odnosno distributer uz medicinsko sredstvo:
  1. dostavi jedan primerak opisa tehničkih karakteristika i načina upotrebe medicinskog sredstva, sa prevodom na srpski jezik;
  2. priloži izjavu da se upotrebom medicinskog sredstva obezbeđuje njegova delotvornost u lečenju, odnosno da to sredstvo zadovoljava uslove efikasnog lečenja kao i odgovarajuće sredstvo proizvedeno po propisanom standardu;
  3. dostavi izjavu da će osposobiti zdravstvene radnike koji će pružati zdravstvenu uslugu na tom sredstvu;
  4. da izjavu kojom se obavezuje da za medicinsko sredstvo obezbedi servis i rezervne delove i navede period važenja obaveze. 
Akt Uprave carina broj 148-II-483-14-9/2/2020 od 26.03.2020. godine
Commercium.rsCopyright © 2020, Commercium
Designed by:  Built by: M.G.soft