Login || Izbor jezika: SRP | ENG
CarinaPojednostavljeni postupciCarinski prekršajiCarinska tarifa
PDVAkcizeSpoljna trgovinaDevizno poslovanje
EkologijaBezbednost hraneSanitarna kontrolaVeterinarska kontrola

Vesti

16.
septembar
2020.
Carinska tarifa

Napomene uz tarifne podbrojeve Carinske tarife


U "Službenom listu Evropske unije" broj C 305 od 15.09.2020 godine, objavljena je Napomene s objašnjenjem kombinovane nomenklature Evropske unije."

9610 Tablice i tabele za pisanje ili crtanje, uramljene ili neuramljene

U ovaj tarifni podbroj se ne svrstava tanak pljosnati čelični lim sa završno obrađenom površinom s ravnim rubovima. Limovi su s jedne strane lakirani kako bi se zaštitila njihova površina. S druge su strane prevučeni posebnim polimernim premazima koji omogućavaju višestruko pisanje i brisanje. Limovi nemaju podlogu, nisu uokvireni ni učvršćeni niti imaju rupe. Oblikovani su za osnovne bele ploče (mogu biti spojeni u okvir, postavljeni na ploču za učvršćivanje, opremljeni elementima koji omogućuju vešanje na zid ili smeštanje na postolje) ili se mogu upotrebljavati kao bele ploče bez okvira (koje, na primer, mogu biti nalepljene na zid).

Limovi su pljosnati valjani proizvodi definisani napomenom 1(k) uz Glavu 72, čija je površina završno obrađena (prevučena) (videti Objašnjenja HS-a za Glavu 72 deo IV tačka (C)(2)(d)v)), bez dodatnih elemenata. Zbog toga ih treba svrstati prema materijalu od kog su izrađeni u tarifne brojeve 7210 ili 7212 (u zavisnosti od dimenzija lima).”
Commercium.rsCopyright © 2020, Commercium
Designed by:  Built by: M.G.soft