Login || Izbor jezika: SRP | ENG
CarinaPojednostavljeni postupciCarinski prekršajiCarinska tarifa
PDVAkcizeSpoljna trgovinaDevizno poslovanje
EkologijaBezbednost hraneSanitarna kontrolaVeterinarska kontrola

Vesti

18.
decembar
2018.
Bezbednost hrane

IPARD podsticaji za investicije


U "Sluzbenom glasniku Republike Srbije" broj 098 od 14.12.2018.godine objavljen je Pravilnik o  izmenama i dopunama Pravilnika o IPARD podsticajima za investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva
 
Ovim izmenama otklonjeni su tehnički nedostaci koji su primećeni prilikom obrade zahteva iz  prvog javnog poziva za meru 3. 

Pravo na IPARD podsticaje ostvaruje preduzetnik; privredno društvo; zemljoradnička zadruga, koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstva, dok se za privredna društva (pravna lica) pored ovog, zahteva da su razvrstana u mikro, mala ili srednja pravna lica, u skladu sa zakonom kojim se uređuje računovodstvo; da nije u grupi povezanih lica u kojoj su neki od članova velika pravna lica, kao i da nije član holdinga ili koncerna.

Maksimalan iznos podsticaja za investicije u sektorima prerade voća, povrća i mesa je 1 000 000 evra, dok za investicije u sektoru prerade mleka može biti i 2 000 000 evra. 

Do 20. decembra biće objavljen drugi javni poziv za meru 3  i tim javnim pozivom po prvi put biće obuhvaćene investicije u izgradnju objekata kao i investicije u obnovljive izvore energije.

Opredeljena sredtstva u okviru drugog javnog poziva iznose oko 2.6 milijardi dinara.
 
Commercium.rsCopyright © 2020, Commercium
Designed by:  Built by: M.G.soft