Login || Izbor jezika: SRP | ENG
CarinaPojednostavljeni postupciCarinski prekršajiCarinska tarifa
PDVAkcizeSpoljna trgovinaDevizno poslovanje
EkologijaBezbednost hraneSanitarna kontrolaVeterinarska kontrola

Vesti

24.
april
2020.
Spoljna trgovina

EU ukinula zabranu izvoza zaštitne opreme u Srbiju


U "Službenom listu Evropske unije" broj L 129 od 23.04.2020 godine, objavljena je Uredba Komisije (EU) broj 2020/568 o uvođenju obveze dostavljanja odobrenja u slučaju izvoza određenih proizvoda.
 
Za izvoz određenih vrsta lične zaštitne opreme koja je navedena u Prilogu I., nezavisno od toga da li je poreklom iz Unije, potrebno je odobrenje za izvoz izdato u skladu s obrascem iz Priloga II. Tako je odobrenje ograničeno na robu Unije i nije nužno za robu koja nije roba Unije. Izdaju ga nadležna tela države članice u kojoj je izvoznik registrovan, a izdaje se u štampanoj formi ili elektronskim putem.

Odobrenje za izvoz potrebno je za sav izvoz i dostavlja se kada je roba deklarisana za izvoz, a najkasnije u trenutku puštanja robe.

Izvoz u Republiku Albaniju, Andoru, Bosnu i Hercegovinu, Farske otoke, Gibraltar, Republiku Island, UNMIK/Kosovo, Kneževinu Lihtenštajn, Crnu Goru, Kraljevinu Norvešku, Republiku Severnu Makedoniju, Republiku San Marino, Srbiju, Švajcarsku Konfederaciju, Vatikan te prekomorske zemlje i područja navedene u Prilogu II. Ugovoru NE PODLEŽU MERAMA ...
 
Commercium.rsCopyright © 2020, Commercium
Designed by:  Built by: M.G.soft