Login || Izbor jezika: SRP | ENG
CarinaPojednostavljeni postupciCarinski prekršajiCarinska tarifa
PDVAkcizeSpoljna trgovinaDevizno poslovanje
EkologijaBezbednost hraneSanitarna kontrolaVeterinarska kontrola

Vesti

9.
januar
2021.
Akcize

Dostavljanje izveštaja o akciznim markicama za IV kvartal 2020. godine


Ukazujemo obveznicima akcize - proizvođačima i uvoznicima cigareta, alkoholnih pića i kafe da su dužni da najkasnije do 15. januara 2021. godine, podnesu Ministarstvu finansija ČETVRTII kvatalni izveštaj 2020. godine o preuzetim, iskorišćenim, oštećenim i neiskorišćenim markicama za cigarete, alkoholna pića i kafu.

Obaveza dostavljanja kvartalnih izveštaja proističe iz člana 16. Uredbe o izgledu kontrolne akcizne markice, vrsti podataka na markici i načinu i postupku odobravanja i izdavanja markica, vođenja evidencija o odobrenim i izdatim markicama i obeležavanju cigareta i alkoholnih pića.

Kvartalni izveštaj podnosi se na obrascu:
  • AM-C - Kvartalni izveštaj proizvođača, odnosno uvoznika cigareta o preuzetim, utrošenim i vraćenim kontrolnim akciznim markicama za cigarete za period od ___do ___ 20__. godine;
  • AM-A - Kvartalni izveštaj proizvođača, odnosno uvoznika alkoholnog pića o preuzetim, utrošenim i vraćenim kontrolnim akciznim markicama za alkoholna pića za period od ___do ___ 20__. godine;
  • AM-K - Kvartalni izveštaj proizvođača, odnosno uvoznika kafe o preuzetim, utrošenim i vraćenim kontrolnim akciznim markicama za alkoholna pića za period od ___do ___ 20__. godine.
Commercium.rsCopyright © 2021, Commercium
Designed by:  Built by: M.G.soft