Login || Izbor jezika: SRP | ENG
CarinaPojednostavljeni postupciCarinski prekršajiCarinska tarifa
PDVAkcizeSpoljna trgovinaDevizno poslovanje
EkologijaBezbednost hraneSanitarna kontrolaVeterinarska kontrola

Vesti

14.
april
2021.
Carinska tarifa

Svrstavanje robe - obavezujuće odluke Evropske unije


U "Službenom listu Evropske unije" broj L 127 od 14.04.2021 godine, objavljena je sledeća odluka o svrstavanju proizvoda po Kombinovanoj nomenklaturi (CN):  

 
8101 99 10

Šipke od legure volframa udela volframa po masi većeg od 94 % i udela po masi lantana 1,5 % te dužine 150 mm i preseka 3 mm. Šipke nisu dobijene samo sinterovanjem, nemaju premaz i nisu ispunjene sredstvom za ispiranje  Šipke su pojedinačno označene bojom i njihovi su krajevi tupi (to jest nemaju šiljaste vrhove). Bojom se označava legirni element i sadržaj volframa. Šipke se pakuju u serije.
Šipke su namenjene za oštrenje i upotrebu kao elektrode za zavarivanje za TIG zavarivanje (zavarivanje elektrodom od volframa u zaštitnoj atmosferi inertnog gasa). Svrha elektrode tokom tog postupka zavarivanja je stvaranje luka između elektrode i predmeta koji se obrađuje. Elektroda se ne rastapa tokom postupka, to jest nije potrošna.

2021/600


Ova odluka o svrstavanju proizvoda po Kombinovanoj nomenklaturi (CN) objavljivanjem u "Službenom glasniku Republike Srbije" postaje obavezujuća za primenu u Republici Srbiji.

 

Commercium.rsCopyright © 2021, Commercium
Designed by:  Built by: M.G.soft