Login || Izbor jezika: SRP | ENG
CarinaPojednostavljeni postupciCarinski prekršajiCarinska tarifa
PDVAkcizeSpoljna trgovinaDevizno poslovanje
EkologijaBezbednost hraneSanitarna kontrolaVeterinarska kontrola

Vesti

27.
mart
2021.
Carinska tarifa

Svrstavanje "antistres proizvoda"


U "Službenom listu Evropske unije" broj C 104 od 26.03.2021 godine, objavljena je Napomene s objašnjenjem kombinovane nomenklature Evropske unije.
 
Tarifni podbroj  9506 69 90:

"Ovaj podbroj, međutim, isključuje tzv. ‚antistres loptice’ koje su istog oblika kao i loptice i mogu biti ukrašene na različite načine. Obično su izrađene od plastike ili gume i dizajnirane su za višekratno stiskanje u ruci kao antistresnu vežbu. ‚Antistres loptice’ i slični ‚antistres proizvodi’ različitih oblika i dizajna svrstavaju se u tarifni broj 9503 .”


U "Službenom listu Evropske unije" broj C 383 od 13.11.2020 godine, objavljena je Napomene s objašnjenjem kombinovane nomenklature Evropske unije.

Tarifni broj 4202
"Ovaj tarifni broj uključuje i male torbice koje se sastoje od listova od plastične mase s mehanizmom za zatvaranje (na primer, s patentnim zatvaračem) namenjene za dugotrajnu uporabu. Obično imaju pojačane rubove (na primer, od plastične mase ili tekstila) ili prošivene šavove. Mogu se upotrebljavati, na primer, kao toaletne torbice, pernice ili torbice za dokumenta te mogu biti opremljene ručkom ili vrpcom za vešanje.

U ovaj se tarifni broj ne svrstavaju male, jednostavne torbice koje se sastoje od listova od plastičnih masa sa zatvaračem, a koje nisu namenjene za dugotrajnu uporabu. Te su torbice jednostavno spojene na rubovima, bez pojačanja (na primer, nemaju ojačane rubove od tekstila ili plastične mase ni šavove). Mogu imati preklop na dnu i/ili bočnim stranama i obično imaju jednostavan plastični klizni zatvarač. Mogu biti opremljene malom ručkom ili vrpcom za vešanje. Svrstavaju se prema materijalu od kojeg su izrađene (svrstavanje u Glavu 39)."
Commercium.rsCopyright © 2021, Commercium
Designed by:  Built by: M.G.soft